Visa application Ghana

DE VISUM AANVRAAG VOOR GHANA KAN ALLEEN ONLINE INGEDIEND WORDEN

Benodigde reisdocumenten voor een bezoek aan Ghana: Paspoort dat nog 6 maanden geldig is & een Ghanees Visum.
Hieronder informatie over het aanvragen van een visum bij de Ghanese ambassade in Den Haag:

• Op de Engelstalige website van de Ghanese ambassade kun je lezen wat een visum kost en hoe de aanvraag in zijn werk gaat:
http://www.ghanaembassy.nl/index.php/consular-section/visa-applications.html
(klik op ‘consular section’ en dan op ‘Visa’)
Als je het formulier digitaal invult moet je je paspoort en je vliegticket bij de hand hebben om alle gegevens juist in te vullen. Van beide moet je een kopie bijvoegen. Ook wordt er om een digitale pasfoto gevraagd, maar deze mag niet groter zijn dan 1 MB.
Het ingevulde aanvraagformulier moet je ook printen en meenemen naar je afspraak in Den Haag. Van je vaccinaties is de gele koorts (yellow fever) belangrijk. Maak een kopie dat je deze vaccinatie hebt gekregen (gele boekje).
Na alles goed te hebben ingevuld, wordt er een datum met je afgesproken wanneer je naar de ambassade komt. Deze afspraak moet je ook printen!

• Je visum dient bij de Ghanese ambassade in Den Haag aangevraagd te worden (15 minuten lopen vanaf Den Haag centraal station – adres: Laan Copes van Cattenburch 70. Tel. 070 3384 385. De openingstijden zijn van 10 tot 1 op dinsdag, donderdag & vrijdag.

• Wanneer je Ghana voor het eerst bezoekt of niet kunt bewijzen dat je eerder bent geweest doordat je een nieuw paspoort hebt, ben je verplicht om het visum persoonlijk aan te vragen op de ambassade in Den Haag. Het kost €60 voor een zgn. single entry visa (‘B2 – Tourist Visa’). Na 4 werkdagen kun je het afhalen. Wil je het visum dezelfde dag nog hebben, dan dien je het dubbele bedrag te betalen.

• Je dient twee Ghanese referenties op te geven. Je kunt het adres van ons guesthouse opgeven en een van de andere hotels waar je zult verblijven.
Ons adres is: Logess Estates Guesthouse, Adjei Onanor Street 16, Adenta-East. +233 261620080.
Je visum is voor 2 maanden geldig en dient daarna dus verlengd te worden bij ‘Ghana immigration’. Het hoofdkantoor van Ghana Immigration is in Accra maar ook bij de kleinere kantoren, bijv in Tamale kun je terecht.

• Omdat de aanvraag bij de Ghanese ambassade in Den Haag een tijdrovende zaak is (vervoer en twee keer een bezoek) is er ook een andere mogelijkheid.
Je kunt de aanvraag ook bij je dichtstbijzijnde ANWB kantoor doen. Dit scheelt veel reiskosten en reistijd, hoewel je voor deze service nog €35,- extra moet betalen. De bovengenoemde documenten moeten uiteraard allemaal wel aangeleverd worden.